Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@19:45:56 GMT

فرسودگی اتوبوس؛ محتمل‌ترین دلیل حادثه سوادکوه

تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۵۱۲۸۰۵

فرسودگی اتوبوس؛ محتمل‌ترین دلیل حادثه سوادکوه

واژگونی اتوبوس در محور سوادکوه، منطقه دوگل را می‌توان یکی از سهمگین‌ترین حوادث رانندگی گلستان بعد از سقوط اتوبوس گرگان در محور هراز طی 5 سال گذشته عنوان کرد. در حادثه قبلی 18 تن کشته شدند و حادثه اخیر جان 13 نفر از هموطنانمان را گرفت.

ستاره حجتی در همشهری نوشت: شمار کشته‌شدگان حادثه واژگونی اتوبوس در جاده سوادکوه پیش از این در خبرهای مختلف 14 و 15 نفر اعلام شده بود؛ اما در اظهارات جدید مشخص شد در واقع 13 نفر از هموطنان در این حادثه جان باختند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


علی عباسی مدیرکل پزشکی قانونی مازندران می‌گوید: هویت همه جان‌باختگان حادثه واژگونی اتوبوس تهران – گنبدکاووس احراز شد. اجساد همه 13 نفر کشته‌شده حادثه پس از حضور بستگان آن‌ها در پزشکی قانونی شناسایی و تحویل خانواده‌ها شد.
اگرچه در همان نخستین ساعت‌های پس از حادثه، رئیس پلیس‌راه مازندران اعلام کرد بررسی‌های نخستین از نقص فنی در خودرو خبر می‌دهد، با گذشت چند ساعت و منتشر شدن فیلم‌هایی از مصاحبه با راننده اتوبوس و مجروحان نشان داد با رعایت برخی موارد می‌شد شدت حادثه را کاهش داد. اگرچه برخی مسئولان گلستانی گفته‌اند به دلیل نبستن کمربند ایمنی شدت حادثه تا این حد زیاد و به فاجعه تبدیل شده است.

روایت راننده از حادثه
راننده گنبدی اتوبوس که از تهران به سمت گنبدکاووس حرکت می‌کرد در میانه راه متوجه شد ماشین با شتاب و سرعت بالا به دلیل جا نرفتن دنده، در حالت خلاص در حال حرکت است. در روایت راننده عنوان می‌شود برای کاهش سرعت تلاش می‌کند ماشین را روی دنده‌های پایین تنظیم کند، اما ماشین نمی‌پذیرد؛ بنابراین با اصابت به دیوار تونل، پس از آن گاردریل و 2 ماشین سواری، سر یک پیچ واژگون و روی پهلوی راست در شیب کنار جاده، متوقف می‌شود. این راننده در فیلمی که از او منتشر شده است می‌گوید 5 راه فرار در جاده وجود داشت، اما او می‌خواسته ماشین را با کم کردن دنده متوقف کند و بنابراین به هیچ یک از راه‌های فرار پناه نمی‌برد. همین شد که جان 13 مسافر از دست رفت و 25 نفر زخمی شدند.
در تماس صبح سه‌شنبه همشهری با بیمارستان شهدای زیرآب، پرستاران اعلام می‌کنند اکنون حال 3 نفر از مجروحان به شدت وخیم است.

همه جاده‌ها راه فرار دارند
حمید شجاع کارشناس ارشدعمران است. او به همشهری می‌گوید: هنگام ساخت همه جاده‌ها، تعدادی مسیر فرعی به عنوان راه فرار تعبیه می‌شوند. همه راننده‌ها هم در مورد این مسیرها آموزش می‌بینند. پس از این که ما این راه‌ها را تعبیه می‌کنیم، راهداری با علائم و تابلوهای بزرگ این مسیرها را نشانه‌گذاری می‌کند. درست در نقطه‌ای که حادثه اتفاق افتاده است یک راه فرار وجود دارد که با شیب کمی به سمت بالا حرکت می‌کند. اگر از این راه فرار استفاده می‌شد، کم‌کم سرعت ماشین کاهش می‌یافت و توقف می‌کرد.

جست‌وجو برای مفقودان احتمالی
جهانگیر آذری رئیس هلال احمر سوادکوه، یکی از نخستین افرادی است که در محل حادثه حاضر شده است. آذری روایت تلخی از این حادثه عنوان می‌کند. او می‌گوید: ساعت 18:46 بود که مطلع شدیم تصادفی بین 2 خودروی سواری در حد فاصل منطقه دوگل و ورسک اتفاق افتاده است. نیروهای گشت هلال احمر دوگل را به منطقه اعزام کردیم. متأسفانه دقایقی بعد از رسیدن نیروها، گزارشی از همکارانم دریافت کردم که تقاضای نیروی بیشتری می‌کردند.
وی ادامه می‌دهد: پس از رسیدن نیروها به محل حادثه مشخص شد این تصادف مربوط به یک اتوبوس بود. نیروهای تمام پایگاه‌های شهرستان یعنی پایگاه گدوک در 10 کیلومتری محل حادثه، پایگاه شیرگاه و پایگاه جوارم را به محل حادثه اعزام کردم و به دلیل شدت حادثه نیروهای شهرستان‌های قائم‌شهر، نکا، جویبار و ساری هم با آمبولانس‌ها در محل حاضر شدند.
رئیس هلال احمر سوادکوه بیان می‌کند: در مجموع 75 نجات‌گر و 20 خودروی امدادی در محل حضور داشت. متأسفانه برخی اجساد به دره پرت شده بودند. برخی را باید از زیر لاشه اتوبوس درمی‌آوردیم. نیروها به دلیل احتمال پرت شدن اجساد یا افراد در دره باید تمام منطقه را می‌گشتند که این گشت تا روز 15 آبان هم ادامه پیدا کرد تا مبادا مفقودی داشته باشیم. آمار دقیقی از تعداد مسافران اتوبوس وجود نداشت و نمی‌توانستیم فرض را بر تمام شدن عملیات جست‌وجو بگذاریم.
آذری می‌گوید: در همان نخستین ساعت‌ها، برخی مجروحان گفتند راننده هنگام رانندگی، اعلام کرده است ماشین ترمز ندارد و همه مسافران از صندلی‌های خود بلند شده و به قسمت عقب خودرو رفته‌اند. متأسفانه حدود یک کیلومتر، ماشین در سرازیری با شتاب بالا حرکت کرده بود و پس از واژگونی، 70متر روی زمین کشیده شده بود. همان طور که در فیلم‌ها هم دیدید حدود 2 کیلومتر از زمان این که راننده متوجه نقص فنی در خودرو می‌شود تا زمان واژگونی، مسافت وجود دارد که راه فرارهایی هم برایش وجود داشته است.

مسئولیت خودرو با تعاونی عدل است
با تعاونی عدل (7) که اتوبوس متعلق به این شرکت است تماس می‌گیریم. دفتردار می‌گوید مدیر مجموعه اکنون در گرگان نیست و برای زیارت به کربلا رفته است. او که تأکید می‌کند از نوشتن نامش خودداری کنیم، می‌گوید تا بازگشت مدیر تعاونی نمی‌تواند اطلاعاتی در مورد حادثه ارائه دهد. وی ادامه می‌دهد: درست است اتوبوس واژگون شده متعلق به تعاونی 7 است، اما از شرکت سیر و سفر صورت‌حساب گرفته است.
محمدرضا مغاری دفتردار تعاونی سیر و سفر در ترمینال شرق تهران، این موضوع را رد می‌کند. او می‌گوید: تعاونی 7 می‌خواهد در استان مسئولیت خودش را به گردن دیگری بیندازد. خودرو ولوو ب12 متعلق به شرکت عدل است و به هیچ عنوان صورت‌حسابی از شرکت سیر و سفر نداشته است. ترابری ترمینال، صورت‌حساب‌ها را ثبت می‌کند و می‌تواند شاهدی بر این گفته باشد.

خودروهای مستهلک، خطرسازند
در پیگیری همشهری، گفته‌های دفتردار شرکت سیر و سفر تأیید می‌شود. شرکت‌های تعاونی ترمینال شرق در همکاری با همشهری، امکان گفت‌وگو با رانندگان دیگری را که با ولووهای ب12 رانندگی می‌کنند فراهم می‌آورند.
یونس کیانمهر یکی از این رانندگان، نکاتی از این ماشین‌ها عنوان می‌کند و می‌گوید: احتمال این که ترمز ماشین بریده باشد، بسیار کم است؛ البته این مدل ماشین‌ها ریتاردر (کاهش‌دهنده سرعت در ماشین‌های بزرگ) ندارند بلکه خفه‌کن دارند که در دور موتور بالا جوابگو نیست. راننده باید دور موتور ماشین را کم نگه دارد. در دور موتور بالا، ترمز هم کار نمی‌کند؛ به ویژه برای مسافت‌های طولانی که استفاده مکرر از ترمز آن را داغ می‌کند؛ اما ممکن است برق‌کشی ماشین جوابگو نبوده باشد و دنده جا نیفتاده باشد.
تا این‌جا روایت کیانمهر با داده‌های پیشین درباره تصادف همخوانی دارد. اما او مستهلک بودن خودرو را دلیلی برای اشکال در سیستم برقی و دنده می‌داند. کیانمهر ادامه می‌دهد: هر 3 ماه یک‌بار اتوبوس‌ها معاینه فنی می‌شوند. اما ماشین‌هایی که مستهلک شده‌اند ممکن است هر لحظه دچار نقص فنی شوند. این ماشین‌ها که در جاده هستند، نهایتاً مدل 84 یا 83 هستند. براساس استانداردهای جهانی هر 5 سال ناوگان حمل‌‌و‌نقل عمومی باید نوسازی شود. اما در ایران هیچ قانونی برای انجام این کار وجود ندارد.

بالا بودن هزینه تعمیرات اتوبوس‌ها
این راننده اتوبوس می‌افزاید: از سوی دیگر تسهیلاتی هم به رانندگان ارائه نمی‌شود که بخواهند ماشین‌هایشان را نو کنند. قیمت یک وولو به 150 میلیون تومان می‌رسد، اما هزینه تعمیر و نگهداری آن بسیار بالاست. پیش‌تر به رانندگان لاستیک می‌دادند. امکاناتی وجود داشت که از آن استفاده کنند؛ اما امروز هیچ امکاناتی به ما نمی‌دهند. یک راننده باید در یک سال معادل قیمت خودرویش و گاهی حتی بیشتر صرف تعمیر آن کند.

اتوبوس‌ها هم جعبه سیاه دارند
کیانمهر از وجود دوربین‌هایی در اتوبوس‌ها صحبت می‌کند که به شکل آن‌لاین به سامانه سپهتن (سامانه پایش هوشمند تردد ناوگان) وصل هستند و امکان رصد دقیق ماشین‌های سنگین را برای پلیس‌راه فراهم می‌کنند. او توضیح می‌دهد: این دوربین‌ها بعد از حادثه هم مانند جعبه سیاه یک هواپیما عمل می‌کنند. در راه حتی اگر راننده‌ای کمربندش را نبسته باشد، یا برخلاف قانون روی صندلی جلو خانمی را سوار کرده باشد، پلیس راه می‌تواند در لحظه آن را متوقف کند.
این راننده می‌گوید: رصد دقیق این دوربین‌ها می‌تواند در زمان حوادث راهگشا باشد؛ یعنی پلیس می‌تواند به راننده راهنمایی دهد. با توجه به این دوربین‌ها جزئیات پنهان مانده‌ای از یک حادثه وجود ندارد.

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۱۲۸۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمادگی صددرصدی برای برگزاری دور دوم انتخابات الکترونیکی در ۵ شهر مازندران

ایسنا/مازندران انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در مازندران هنوز به پایان نرسید و حوزه انتخابیه قائمشهر، سوادکوه، جویبار، سیمرغ و سوادکوه شمالی برای شناخت دو نماینده خود، بیست و یکم اردیبهشت مرحله دوم انتخابات را شاهد هستند.

انتخابات الکترونیکی، میزان آمادگی فرمانداری‌ها و سلامت انتخابات و صیانت از آرای مردم باعث شد تا با فرمانداران پنج شهرستان این حوزه انتخابیه در این خصوص گفت‌وگو کنیم.

۱۰حوزه اصلی و فرعی در ۵ فرمانداری و ۵ بخشداری با مرکزیت فرمانداری قائمشهر در این انتخابات فعالیت می‌کنند که ۴۱۶ شعبه اخذ رای شامل ۳۰۸ شعبه ثابت، ۱۰۸ شعبه سیار، ۱۹۵ شعبه شهری، ۲۲۱ شعبه روستایی برای اخذ آرا است.

فرماندار قائمشهر: با تمام توان از آرای مردم صیانت می‌کنیم

جواد مولایی قرا فرماندار و رئیس ستاد مرکزی حوزه انتخابیه قائمشهر، سوادکوه، جویبار، سیمرغ و سوادکوه شمالی با اشاره به الکترونیکی بودن انتخابات در این دوره، گفت: با نظر وزارت کشور انتخابات در  ۸ حوزه انتخابیه در کل کشور به صورت تمام الکترونیک برگزار می‌شود که حوزه انتخابیه شهرستان قائمشهر هم یکی از آن حوزه‌ها است، بر همین اساس نیاز مقوله آموزش به صورت جدی‌تر و کامل‌تر انجام شد.

وی افزود: در این فرآیند حدود ۱۳۰۰ نفر از عوامل اجرایی، نمایندگان فرماندار، سرگروه‌های فنی و بازرسین انتخابات آموزش دیده‌اند. برای تسلط و اجرای بدون نقص فرآیند برگزاری انتخابات به صورت مکانیزه و تمام الکترونیک، یک دوره همایش آموزشی برای تمامی ناظرین، عوامل اجرایی و کاربران مربوطه برگزار شد و مراحل کار و فرآیند اخذ آرا با دستگاه های الکترونیکی به صورت فنی و تخصصی توسط مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات استانداری و مسئول کمیته فناوری اطلاعات و ارتباطات حوزه انتخابیه، آموزش داده شد.

مولایی یاداور شد: در حال حاضر کارشناسان و کاربران انتخابات به صورت گروهی و شیفتی به صورت روزانه در فرمانداری شهرستان، در حال آموزش و آماده سازی دستگاه‌ها هستند و به لطف خدا و تلاش همه مجموعه، شرایط برای برگزاری یک انتخابات سالم و بی نقص، آماده و مهیا است.

فرماندار قائمشهر اظهار کرد: همچنین برای پیشگیری از خطاها و اشتباهات سیستمی و فنی احتمالی و آماده سازی هر چه بهتر فرآیند اجرایی تمام الکترونیک مرحله دوم دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در این حوزه انتخابیه، مانور انتخابات با حضور فرمانداران شهرستان‌های سوادکوه، سوادکوه شمالی، رئیس هئیت نظارت، دبیر ستاد و مسئول فناوری اطلاعات و ارتباطات بر انتخابات، اجرا شد.

مولایی قرا اشاره کرد: همانند مرحله اول انتخابات که به مردم قول دادیم، با تمام توان از آرای آنان که امانت الهی است، صیانت خواهیم کرد و با لطف خدا توانستیم با مشارکت خوب مردم و هماهنگی همه ارکان شهرستان و عوامل انتخابات، یک انتخابات سالم را برگزار کنیم و شرمنده مردم نباشیم، در این مرحله هم، قول می‌دهیم که از آرای ملت صیانت کنیم.

فرماندار قائمشهر با بیان اینکه در حوزه انتخابیه قائمشهر ۴۱۸ شعبه و در شهرستان قائمشهر ۲۰۴ شعبه اخذ رای داریم، گفت: تعداد ۷۲۳ صندوق الکترونیکی اخذ رای متعلق به شهرستان قائمشهر و تعداد ۱۳۷۹ صندوق الکترونیکی اخذ رای برای حوزه انتخابیه قائمشهر در نظر گرفته و دریافت شد.

مولایی قرا با اشاره این موضوع مهم که، کسانی که در مرحله اول رای نداده باشند، می‌توانند در هر حوزه‌ای رای دهند، افزود: افرادی که در مرحله اول در یک حوزه انتخابیه رای داده باشند، در مرحله دوم، فقط در همان حوزه انتخابیه می‌توانند رای بدهند. همچنین  متولدین ۲۱ اردیبهشت ۱۳۸۵ به قبل می‌توانند در این انتخابات شرکت کنند و در تعیین سرنوشت خود سهیم باشند.

فرماندار جویبار: انتخابات با شکوه با مشارکت بالا رقم می‌خورد

فرماندار جویبار نیز گفت: همانند مرحله اول، انتخابات باشکوهی با مشارکت بالای مردم جویبار و حوزه انتخابیه خواهیم داشت.

کمال رستمعلی فرماندار جویبار با اشاره به آمادگی شهرستان برای برگزاری انتخابات گفت: ۱۰۰ درصد آماده هستیم و همانند مرحله اول، انتخابات باشکوهی با مشارکت بالای مردم، درجویبار و حوزه انتخابیه خواهیم داشت.

رستمعلی افزود: شهرستان جویبار دارای سه حوزه شامل بخش مرکزی و شهر جویبار و دو بخش مستقل شامل بخش لاریم، بخش گیل‌خواران و شهر کوهی‌خیل است و ۷۹ شعبه اخذ که ۵۰ شعب مربوط به بخش مرکزی و شهر جویبار، ۱۵ شعب مربوط به بخش گیل‌خواران و شهر کوهی‌خیل و ۱۴ شعب مربوط به بخش لاریم است.

وی در خصوص تعداد صندوق‌های اخذ رای اظهار کرد: باتوجه به اینکه این مرحله از انتخابات تمام الکترونیکی است. ۱۷۰ صندوق الکترونیکی برای شهرستان در نظر گرفتن شد که به صورت ۲ یا ۳ صندوق برای هر شعبه خواهد بود.

فرماندار جویبار به آموزش کاربران و نمایندگان فرماندار اشاره کرد و گفت: با توجه به حساسیت این مرحله از انتخابات، آموزش همه عوامل اجرایی مانند نماینده فرماندار و کاربران نظارت به صورت روزانه در فرمانداری برگزار شد  که این آموزش‌ها به مدت ۳ هفته به صورت فردی و  گروهی بود. همچنین با حضور در مجامع مردمی، مصلای نمازجمعه، مساجد و مراسم، به آحاد مردم هم آموزش داده شد.

نماینده عالی دولت در شهرستان جویبار افزود: تمام مراحل انتخابات با همکاری هیات نظارت و حراست و نیروی انتظامی انجام می‌شود و برای دستگاه‌های خدمات رسان مانند آب، برق، گاز و مخابرات تمهیدات لازم در ستاد انتخابات شهرستان مصوب و اقدام شد.

رستمعلی در خصوص مشارکت مردم و نقش نمایندگان مجلس گفت: حضور و مشارکت مردم و همچنین انتخاب افراد اصلح در انتخابات برای یک منطقه و شهرستان موجب قدرت آفرینی می‌شود و روند توسعه هر منطقه، با حضور در پای صندوق‌های رأی و انتخاب اصلح شتاب بیشتری می‌گیرد، چرا که نمایندگان استان می‌توانند نقش مهمی در توسعه  شهرستان و استان ایفا کنند.

سرپرست فرمانداری سوادکوه شمالی: رای مردم حق الناس است

یاسین محمدی راد سرپرست فرمانداری سوادکوه شمالی با اشاره به صیانت از آرای مردم گفت: رای افراد حق الناس است و باهمه توان از آن صیانت می‌کنیم.

محمدی راد افزود: ۳۸ صندوق اخذ رای برای سوادکوه شمالی در نظر گرفته شده است از این تعداد، ۲۳ صندوق ثابت و ۱۵ صندق سیار هستند.

وی یاداور شد: آموزش‌های لازم به کاربران داده شد و سعی کردیم از افرادی با تخصص بیشتر در روز انتخابات استفاده کنیم تا شهروندان وقت و زحمت کمتری را متحمل شوند.

نماینده عالی دولت در سوادکوه شمالی اظهار کرد: همه دستگاه‌های خدمات رسان مانند برق، گاز، مخابرات و غیره برای برگزاری هر چه بهتر انتخابات در آماده باش کامل قرار دارند.

وی از کاندیداها و هواداران آنان خواست تا با خویشتن داری و رعایت اخلاق سیاسی، به امنیت و سلامت پایدار انتخابات کمک کنند.

فرماندار سوادکوه: بی‌طرفی در انتخابات به عنوان یک اصل سرلوحه کار عوامل اجرایی است

رمضان غلامی با تاکید براینکه بیطرفی در انتخابات به عنوان یک اصل باید سرلوحه همه نمایندگان فرمانداری و عوامل اجرایی باشد، اظهار کرد: سلامت انتخابات مهمترین اولویت برگزار کنندگان انتخاب است.

وی افزود: ۵۹ صندوق الکترونیکی برای شهرستان در نظر گرفته شده است که البته در برخی از حوزه‌های اخذ رای امکان افزایش آن نیز وجود دارد.

نماینده عالی دولت در شهرستان سوادکوه در خصوص آموزش نیروهای انتخاباتی تصریح کرد: بعد از ۱۳ فروردین جلسات هیئت اجرایی و هماهنگی نظارت برگزار شد و شهرستان آمادگی لازم برای برگزاری انتخابات را دارد. از روزی که تبلیغات رسمی آغاز شد، نظارت‌های میدانی هم انجام شده و می‌شود.

فرماندار سیمرغ: انتخاب فرد اصلح برای تحقق سیاست‌های نظام جمهوری اسلامی

لهراسب رحمتی با بیان اینکه فرد اصلح در تحقق استعدادهای بالقوه هر منطقه و همچنین سیاست‌ها و اصول حاکم بر نظام و جامعه موفق‌تر عمل خواهد کرد، گفت: افرادی که به آرمان‌های انقلاب، اصول قانون اساسی، سیاست‌های کلی نظام و منویات مقام معظم رهبری پایبندی بیشتری دارند و همچنین از دانش، تخصص، تجربه، جسارت در پیگیری موضوعات حوزه انتخابیه، تلاش و پشتکار و جدیت برخوردار هستند قطعا موفقیت بیشتری در توسعه  و رشد منطقه خواهند داشت.

وی اضافه کرد: شهرستان سیمرغ در انتخابات این دوره ۳۶ شعبه و۱۱۰ صندوق الکترونیکی در نظر دارد.

رحمتی افزود: آموزش لازم به کاربران و نمایندگان فرماندار داده شده و آمادگی کامل برای برگزاری انتخابات وجود دارد.

وی اظهار کرد: برای امنیت و سلامت انتخابات جلسات متعدد با نهادها و افراد مسئول و دست اندرکار برگزاری انتخابات گذاشته شد. همچنین در بحث سلامت تلاش شد از افراد بی طرف و عاری از هرگونه جانب داری از نامزدها استفاده شود و افرادی که شائبه جانبداری از نامزدهای خاصی را داشتند کنار گذاشته شدند. توجه به مُر قانون انتخابات، عدالت، انصاف و بی طرفی کامل ملاک نظر بود.

وی از برگزاری جلسات متعدد برای امنیت و سلامت انتخابات اشاره کرد و گفت: در جلسات کمیته امنیت، جوانب و پیش‌بینی های لازم صورت گرفت و برای برگزاری انتخابات در امنیت و آرامش تدابیر لازم اتخاذ شد.

لازم به ذکر است بر اساس فرایند برگزاری انتخابات ، به همراه داشتن یکی از چهار موارد کارت ملی، پاسپورت، گواهی نامه و شناسنامه در روز انتخابات لازم است و بعد از  احراز هویت و اسکن مدرک ، کارتی به فرد داده می‌شود که کد او محسوب شده و با آن کد در صندوق الکترونیکی مجاز به رای دادن است و بعد از اخذ رای کارت را تحویل کاربر داده و کارت ملی خود را تحویل میگیرند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مصائب روستای سوخته؛ این‌بار ماشین آتش‌نشانی آب داشت، اما نیرو نه!
  • آمادگی صددرصدی برای برگزاری دور دوم انتخابات الکترونیکی در ۵ شهر مازندران
  • بازماندگان امام‌زاده ابراهیم چه می‌گویند؟ «تنها ماشین آتش‌نشانی، آب داشت اما راننده نداشت»
  • بازماندگان امامزاده ابراهیم چی می گویند؟ «تنها ماشین آتش‌نشانی، آب داشت اما راننده نداشت»
  • ماشین آتش‌نشانی آب داشت، اما نیرو نداشت؛ روایت بازماندگان روستای سوخته
  • تصادف به‌خاطر لایی‌کشی خودروی دولتی در نیایش + فیلم
  • واژگونی تریلی در جاده آذرشهر- عجب شیر یک کشته بر جا گذاشت
  • به زودی؛ آغاز خدمات دهی اتوبوس‌های عمومی به شهروندان کارون+فیلم
  • صیانت از آرای مردم وظیفه اصلی است
  • جانمایی ۵۹ صندوق الکترونیکی برای انتخابات در سوادکوه