Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بسیج نیوز»
2024-05-08@19:47:27 GMT

در زیارت، مقصد سیر الی‌الله است

تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۰۷۱۲۲۶

در زیارت، مقصد سیر الی‌الله است

به گزارش خبرگزاری بسیج از کرج ،  آیت‌الله سیدمحمدمهدی میرباقری، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در نخستین نشست كشوری «كانون روحانيون خادميار» حوزه‌های علميه بانوان سراسر کشور که امروز، ۲۴ آذرماه در تالار قدس کتابخانه مرکزی حرم مطهر رضوی برگزار شد، گفت: زیارت، قصد امام و یک سفر کامل الی الله است.


وی ادامه داد: در این سفر، انسان از وادی ولایت امام سیر می‌کند و تا مقام لقاءالله هم پیش می‌رود که این تعبیر در زیارات مشهور امام رضا(ع) هم هست که در آن بیان شده وقتی زائر هنوز از وطنش حرکت نکرده است، بگوید «بِسْمِ اللَّهِ وَ بِاللَّهِ وَ إِلَى اللَّهِ وَ إِلَى ابْنِ رَسُولِ اللَّهِ.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

..»، چون کار بسیار مهمی است باید با بسم الله آغاز شود.

آیت‌الله میرباقری ابراز کرد: در زیارت مقصد ما سیر به سوی خداست و از وادی ولایت عبور می‌کند؛ این سفر عین توحید است و در آن امام؛ باب‌الله، سبیل‌الله، صراط‌‌الله، وجه‌الله و ... است؛ باب توحید با امام گشوده و سیر به سمت خداوند با امام انجام می‌شود.


وی با بیان اینکه در دنیا دو نوع سفر داریم، مطرح کرد: یک سفر به سمت شناخت لذّات دنیا است و یک سفر قرب الی الله است؛ که سفرهای توریستی و تفریحی دنیا نوعی تجربه سیر در وادی دنیاست و انسان را با جلوه‌های دنیا آشنا می‌کند.


عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم مطرح کرد: از دنیا به دار دنیا تعبیر شده، زیرا که حیات آن دنی و پایین است اما سفر به سمت خدا متفاوت است، انسان می‌خواهد به سمت خدا حرکت کند و زیارت، یک نوع تجربه سفر الی الله است.


نماینده مردم استان البرز در مجلس خبرگان رهبری اذعان کرد: هرکسی براساس ظرف وجودی خود، به درکی از جلال و جمال می‌رسد و انسان در این تجربه لذات حضور و سفر الی الله را تجربه می‌کند و در این سفر، واردات قلبی و تجاربی را درک می‌کند و پایان زیارت امام لقاء‌الله است.

آیت‌الله میرباقری با عنوان این مطلب که در یکی از روایات، امام کاظم(ع) ثواب زیارت امام رضا(ع) را معادل هفت حج تا ۷۰ هزار حج دانسته اند؛ بیان کرد: امام با این حدیث در واقع می‌خواهند از یک حقیقتی پرده بردارند و بگویند، می‌شود به ثواب ۷۰ هزار حج رسید.


وی با بیان اینکه از حج به فرار الی الله یاد شده است، ادامه داد: حج جزو عبادات فوق‌العاده و عملی مخصوص است. اما اینکه ثواب زیارت امام حسین(ع) و امام رضا(ع) را معادل ۷۰ هزار حج دانسته‌اند و حتی در برخی روایات بیان شده که هر قدم زائر ثواب یک حج و عمره را دارد، بیانگر این حقیقت است که با هر قدم در زیارت هم می‌توان به حج نزدیک شد و مانند تجربه‌ای که انسان در حج دارد و مدتی به دنیا نمی‌پردازد؛ از نفس و دنیای خود هجرت کند.

رئیس فرهنگستان علوم اسلامی قم، ابراز کرد: زیارت، حرکت به سمت خداست و مسیر حرکت، ولایت معصوم است و پایانش لقاء‌الله است؛ گاهی که انسان انسی در زیارت پیدا می‌کند که نمی‌خواهد برگردد، بخاطر هیئت‌های باطنی مشاهده جلال و جمال است؛ و در سفرهای مادی، لذات باطنی ماندگار و عمیق است و با لذات دنیایی قابل قیاس نیست.


وی با عنوان این مطلب که این زیارت دارای مراتبی است، اظهار کرد: زیارتی که پایانش لقاء الله است، دارای شرایطی است که از جمله آن می توان به غسل و طهارت نفس و آداب زیارت مانند مشغول بودن به اذکار الهی، اجازه گرفتن برای ورود به حریم قدس الهی، داشتن آرامش در زیارت و عبادت و ... اشاره کرد.


عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم اعلام کرد: نکته مهمی که مطرح می‌شود این است که چگونه این زیارت ماندگار می‌شود و در پاسخ باید گفت مردم همانطور که در خصوص نماز سه دسته هستند، در ارتباط با بحث زیارت هم به سه دسته تقسیم می‌شوند.


وی افزود: عده‌ای وارد نماز نمی‌شوند، گروهی تا پایان نماز در عالم دنیا سیر نمی‌کنند و دسته‌ای هم «فی صلاتهم دائمون» هستند و به معراج می‌روند و دیگر در دنیا سیر نمی‌کنند؛ در زیارت هم عده‌ای تنها شمیمی از زیارت را دریافت می‌کنند و عده‌ای هم پس از اتمام زیارت درگیر دنیا می‌شوند.

آیت‌الله میرباقری اذعان کرد: علت اینکه در زیارت رشد نمی‌کنیم این است که مصمم هستیم کار خودمان را انجام دهیم و بی توجه به این مسئله هستیم که شاید پس از زیارت، انسان دیگری شویم و برنامه‌مان تغییر کند؛ عده‌ای هستند که وارد حرم می‌شوند اما بعد دلشان برای دنیا تنگ می‌شود، در حالی که آنجا مثل دل است، یعنی جای غیر نیست.


رئیس فرهنگستان علوم اسلامی قم، مطرح کرد: عده‌ای زندگی را در نماز می‌برند ولی عده‌ای همه چیزشان بوی نماز می‌دهد و همه اعمال‌شان ذکر است؛ در حرم ائمه(ع) هم باید همه عالمت ذکر شود و به عالم غفلت بازنگردی.


وی بیان کرد: در زیارت عده‌ای مثل برادران یوسف(ع) هستند که گندم‌شان را گرفتند و پیمانه دنیایشان را پر کردند ولی پیمانه لقاء‌الله‌ شان پر نشد اما برخی چنین نیستند؛ در زیارت انسان باید راحل از دنیا باشد و به عالم دنیا بازنگردد و در مسیر امام حرکت کند.

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۷۱۲۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد تند آیت‌الله جوادی آملی درباره مشکلات اقتصادی کشور: اقتصاد مثل راهپیمایی نیست که سفارش شود و با سفارش حل شود

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، آیت الله جوادی آملی در جلسه درس اخلاق هفتگی خود که امروز چهارشنبه در مسجد اعظم قم به صورت حضوری و با حضور اقشار مختلف مردم برگزار شد، به شرح حکمت ۱۳۲ و ۱۳۳ نهج البلاغه پرداخت.

بنابر روایت شفقنا، او گفت: کلام حضرت این است که «وَ قَالَ (علیه السلام): إِنَّ لِلَّهِ مَلَکاً یُنَادِی فِی کُلِّ یَوْمٍ: لِدُوا لِلْمَوْتِ، وَ اجْمَعُوا لِلْفَنَاءِ، وَ ابْنُوا لِلْخَرَابِ» و در کلام بعدی می فرماید: «الدُّنْیَا دَارُ مَمَرٍّ لَا دَارُ مَقَرٍّ وَ النَّاسُ فِیهَا رَجُلَانِ رَجُلٌ بَاعَ فِیهَا نَفْسَهُ فَأَوْبَقَهَا وَ رَجُلٌ ابْتَاعَ نَفْسَهُ فَأَعْتَقَهَا»؛ فرشتگان گاهی به انبیاء و اولیاء ندا می دهند که تعبیر در آنجا این است که «الدنیا مزرعة الآخرة»؛ و گاهی هم فرشتگان به غافلان ندا می دهند که در این کلام امیرالمومنین آمده است. امیرالمومنین می فرماید فرشته ای از طرف خدا مامور است و هر روز ندا می کند به غافلان، کسانی که شیفته دنیا هستند، دنیا هم نه یعنی زمین و آسمان، چون دنیا به معنای زمین و آسمان و چشمه و کوه و دریا نیست، اینها نشانه ها و آیات الهی هستند و لذا در قرآن کریم که به اینها قسم یاد می شود، قسم به بینه است، آسمان و زمین حجت حق هستند، آیات الهی هستند، دنیا که مذموم هست، این اعتباریات در دنیاست مانند مقام و پست و مال و ملک، اینها دنیاست و فرشته ها به این گروه از دنیازدگان می گوید که خود را فروختید!

آیت‌الله جوادی آملی ادامه داد: دنیا محل قرار انسان نیست؛ «الدُّنْیَا دَارُ مَمَرٍّ لَا دَارُ مَقَرٍّ»؛ دنیا قرارگاه نیست، بلکه آخرت قرارگاه است، ما در آخرت به قرارگاه می رسیم و ثابت می شویم و نه ساکن؛ و لذا اگر میلیادرها سال هم آنجا بمانیم خستگی ندارد، همانطور که فرشته ها سالها در آنجا هستند و خستگی ندارند، موجود ثابت منزه از خستگی است و لذا وقتی ما به آخرت و دار القرار می رسیم، ثابت می شویم و نظیر فرشته ها آنجا خستگی نداریم.

او افزود: امیرالمومنین علی علیه السلام می فرماید من سخنگوی رسمی قرآن کریم هستم و من هستم که خبر می دهم قرآن چه گفته است، قرآن کریم دنیا و مردم دنیا و وظیفه مردم در دنیا را معرفی کرده است، فرموده است که دنیا، پنج مرحله دارد، ﴿اعْلَمُوا أَنَّمَا الْحَیاةُ الدُّنْیا لَعِبٌ وَ لَهْوٌ وَ زِینَةٌ وَ تَفاخُرٌ بَیْنَکُمْ وَ تَکاثُرٌ فِی الْأَمْوالِ وَ الْأَوْلادِ﴾؛ شیخ بهایی این آیه را چنین تعبیر کرده اند که دنیا پنج بخش دارد، کودکی، نوجوانی، جوانی، میانسالی و سالمندی که لعب و بازی برای دوران کودکی است و تکاثر برای دوران سالمندی انسان، باید بدانید که کسی با بازی و سرگرمی سیر نمی شود، خسته می شود و به هدف نمی رسد، اگر انسان تشنه بخواهد خود را با لعاب دهان سیراب کند، فریب خورده است.

این مرجع تقلید گفت: در مقابل دنیازدگان، افراد دیگری هستند که آزادمردان هستند، اینها با دنیا معامله کردند، اینها به مقام و پست و جایگاهی هم که می رسند، آن مقام و پست، برده آنهاست نه آنها برده آن جایگاه، ذات اقدس الهی از اینها به احرار، یعنی آزادمردان یاد می کند.

آیت الله جوادی آملی ادامه داد: اصل دیگر این است که خداوند می فرماید من این دنیا که سراسر نور است و همه آیات الهی هستند از آسمان و زمین و چشمه و دریا و خشکی را آفریدم و در اختیار شما قرار دادم و می خواهم که ﴿وَاسْتَعْمَرَکُمْ فِیهَا﴾، از شما می خواهم زمین را استعمار کنید، این استعمار مقدس است، استعمار پلید این است که کشوری کشور دیگری را استعمار کرده و به نفع خودش، کشور او را آباد کند، ولی خدا می فرماید که من از شما طلب می کنم که شما زمین را آباد کنید، از دل کوهها معدن و چشمه در بیاورید، کشورتان را آباد کنید، دنیا را آباد کنید و منتظر غیب نباشید، بلکه خودتان تلاش و کوشش کنید.

او افزود: ذات اقدس الهی از ما طلب کرده که زمین را آباد کنیم و آبادی زمین علم و سواد و مدیریت می خواهد، اقتصاد مثل راهپیمایی نیست که سفارش شود و با سفارش حل شود، دستوری نیست، این یک علم است که مدیریت، جامعیت، زمین شناسی و زمان شناسی می خواهد، لذا باید درس خواند، با سواد شد، آنهایی که درسش را خوانده اند آنها را احترام کنیم و نرنجانیم و از آنها بهره بگیریم.

این مرجع تقلید شیعیان اظهار کرد: حدیثی را امام باقر به نقل از امیرالمومنین نقل فرموده است که کانَ أمیرُ المؤمنینَ علیه السلام یقولُ: «مَن وَجَدَ ماءً و تُرابا ثُمّ افتَقَرَ فَأبعَدَهُ اللّه»، می فرماید کسی که آب دارد، خاک دارد ولی دست فقر را به این طرف و آن طرف دراز می کند، از رحمت خدا به دور است، چنین دولت و ملتی مورد نفرین امیرالمومنین علیه السلام، است.

آیت الله جوادی آملی گفت: اقتصاد از پییچیده ترین کارهاست و با سفارش حل نمی شود لذا باید از متخصصین در این حوزه استفاده کرد، حرمتشان را حفظ کرد و محترم شمرد و همچنین باید افراد متخصصی را در این حوزه تربیت کرد.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904342

دیگر خبرها

  • فضائل و برکات وجودی حضرت فاطمه معصومه(س)
  • حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها نقش جدی در جریان زیارت داشتند
  • انتقاد تند آیت‌الله جوادی آملی از مشکلات اقتصادی کشور: اقتصاد مثل راهپیمایی نیست که سفارش شود و با سفارش حل شود
  • انتقاد تند آیت‌الله جوادی آملی درباره مشکلات اقتصادی کشور: اقتصاد مثل راهپیمایی نیست که سفارش شود و با سفارش حل شود
  • آیت‌الله جوادی آملی: فریب، راه نیست و با آن نمی‌توان زندگی کرد
  • حضرت ابراهیم یک پیامبر ویژه است
  • ظرفیت استقبال از گفتمان انقلاب اسلامی در دنیا بی نهایت است
  • تجدید میثاق مسوولان حج و زیارت با آرمان‌های امام خمینی (ره)
  • تجدید میثاق مسئولان حوزه حج و زیارت با آرمان‌های امام خمینی (قدس سره)
  • آیت‌اللّه نوری همدانی: اسلام بزرگترین حامی حقوق زن است