Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا در پیام علی اصغر مونسان که مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی آن را امروز (چهارشنبه) در افتتاحیه همایش منطقه ای ظرفیت های گردشگری و توسعه شهرستان فردوس قرائت کرد، آمده است: قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانْظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ - بگو در زمین بگردید و بنگرید چگونه آفرینش را آغاز کرده است‏ (سوره عنکبوت - آیه 20 )
وی گفت: در اهمیت سفر و سیر و سیاحت در زمین همین بس که خداوند در قرآن کریم به صراحت و در آیات متعدد بر آن فرمان داده و مایه رشد و آگاهی و کسب تجربه های ارزشمند برای انسان دانسته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بیان کرد: آنجا که در آیه 44 سوره مبارکه فاطر می‌فرماید: 'آیا در زمین گردش نمی کنند تا بنگرند سرانجام کسانی که پیش از ایشان زندگی می کردند چگونه بود (با اینکه) آن گروه از ایشان قدرتمندتر بودند'.
وی گفت: نگاهی به آثار بی بدیل حکما و اندیشمندان نیز گویای آن است که دانش و معرفت خویش را مرهون سفرهای بیشماری بوده اند که به سختی و صعوبت و با مشقت بسیار انجام می داده اند. آنجا که پیامبر اکرم ‌صلی الله علیه و آله و سلم می فرماید: «اطلبوا العلم ولو بالصین» تاکیدی روشن و صریح بر نقش سفر و دیدار از سرزمین های دیگر بر معرفت افزایی انسان دارد و باز وقتی حضرت سعدی علیه الرحمه می سراید: 'بسیار سفر باید، تا پخته شود خامی'، نشان از نقش بی بدیل سفر در تکامل انسان است.
مونسان در این پیام ادامه داد: به این ترتیب دین و فرهنگ و ادبیات ما مشحون از مضامینی است که نه تنها بر ضرورت و مزیت های شگرف سفر و سیر و سیاحت تصریح می کند، بلکه شمار کثیری از دستاوردهای علمی و معرفتی ماندگار از شاعران و حکیمان و فلاسفه ایران زمین مرهون سفرهای هدفمند آنان بوده است.
وی گفت: در این میان ابومعین ناصر بن خسرو بن حارث قبادیانی بلخی، معروف به ناصرخسرو، شاعر بزرگ فارسی‌زبان، فیلسوف، حکیم، جهانگرد ایرانی و مبلغ و مروج تشیع، چونان ستاره ای در آسمان پربار تاریخ دانش ایران زمین می درخشد. اندیشمند بزرگ و بی همتایی که بر علوم عقلی و نقلی زمان خود هم چون فلسفه، حساب، طب، موسیقی، نجوم و کلام تبحر و کل قرآن را نیز از بر داشت و اگر سفر طولانی او در آغاز دهه پنجم زندگی و در پی رویای صادقه اش نبود شاید بشر امروز از گنجینه عظیم آثار ارزشمند او محروم می شد.
معاون رئیس جمهوری اظهار کرد: سفری سراسر تجربه و دانش افزایی که همراه با ترویج آموزه های تشیع بود و نام ناصر خسرو را جاودانه ساخت. اکنون بر ماست که دین خود را به این حکیم بزرگ ادا کنیم و نخست به جوانان خودمان و سپس به جهانیان بگوییم که ناصر خسرو به معنای واقعی بنیانگذار گردشگری به مثابه یک دانش است.
وی گفت: بر ماست که سفرنامه او را به دنیا بشناسیم و فراتر از آنچه غرب برای مارکوپولو و شناساندن او، اعراب برای ابن‌بطوطه و ترک ها برای اولیا چلبی انجام داده و می دهند، ما برای حکیم بی مثال خود انجام دهیم.
مونسان افزود: هزارمین سال آغاز سفر تاریخی این چهره برجسته تاریخ از مرو تا مکه انگیزه ای شد تا از سال گذشته شاهد برپایی همایش ها و مراسم بزرگداشت وی در شهرهایی باشیم که ایستگاه های مسیر این سفر ماندگار بوده است و اکنون به ایستگاه فردوس رسیده ایم. فرصت ارزنده ای که می تواند نقطه آغاز یک حرکت دوباره برای شناساندن شهر تاریخی فردوس باشد، شهری که ناصر خسرو به نام شهر 'تون' از آن یاد می کند و تا سال 1308 نیز به همین نام بود.
وی بیان کرد: برگزاری این همایش ارزنده به انگیزه هزاره سفر ناصر خسرو و در آستانه نوروز، در عین حال مجالی است تا ضمن معرفی بهتر ظرفیت های گردشگری این شهر به مسافران نوروزی و زائران امام رضا (ع)، فرصت های سرمایه گذاری در فردوس نیز بازشناسی و به صورت منسجم به فعالان و سرمایه گذاران عرضه شود.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: در پایان از تمامی عزیزانی که برای برگزاری این رویداد ارزنده تلاش کرده اند قدردانی می کنم و امیدوارم این همایش آغاز گر مسیری سازنده برای انجام پروژه های متعدد جهت آبادانی بیشتر شهر و شهرستان فردوس و به ویژه توسعه افزونتر گردشگری در این خطه از دیار خراسان باشد. انشاءالله.
به گزارش ایرنا همایش منطقه ای ظرفیت های گردشگری و توسعه شهرستان فردوس همزمان با هزارمین سال سفر ناصرخسرو به 'تون' روز چهارشنبه (23 اسفند) با حضور جمعی از مسئولان و اهالی فرهنگ در شهر فردوس آغاز شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی در آیین گشایش این همایش گفت: ناصر خسرو هزار سال پیش به تون یا فردوس امروز سفر و این شهر را بزرگ و دارای تولیدات و باغستان ها و محصولات کشاورزی معرفی کرده است.
حسن رمضانی افزود: این همایش فرصتی است که توجه مسئولان را برای توسعه گردشگری در فردوس جلب کنیم و بستری خواهد شد تا زیرساخت های این صنعت درآمدزا و اشتغالزا فراهم شود.
وی بیان کرد: محله سردشت، قنات بلده، آبگرم، منطقه گردشگری باغستان، مساجد و مدارس علمیه، شخصیت های علمی و مذهبی شهرستان فردوس می تواند به عنوان مرکز گردشگری مورد توجه قرار گیرد به ویژه آنکه این منطقه مسیر عبور زائران امام رضا (ع) از سراسر کشور است.
فرماندار فردوس هم در این همایش گفت: اسفندماه 96 سرآغازی نو برای این شهرستان است و با توجه به خشکسالی که چندین سال است گریبانگیر مردم شهرستان شده، اکنون بازگشت به هنر گذشته این سرزمین جانی تازه برای ما خواهد بود.
مهدی ابراهیمی افزود: واکاوی های علمی این همایش توسط بهترین دانشگاه صورت گرفته است و می تواند سرآغازی برای برنامه ریزی و پیشرفت اقتصادی شهرستان فردوس باشد.
وی گفت: مناطق دیدنی و گردشگری فردوس قدمتی به ازای تاریخ دارد که قدمت آن به پنج هزار سال قبل می رسد.
دبیر اجرایی همایش و دانشیار گروه آموزشی جغرافیای دانشگاه فردوسی مشهد نیز گفت: 45 عنوان مقاله شامل 40 مقاله داخلی، 2 مقاله از کشور افغانستان، 2 مقاله از ترکیه و یک مقاله از کشور هند به این همایش ارسال شده است.
خدیجه بوزرجمهری افزود: جاذبه ها و قابلیت های گردشگری فردوس، آثار و پیامدهای توسعه گردشگری، موانع و محدودیت های توسعه گردشگری شهرستان و ظرفیت های گردشگری و توسعه منطقه ای از محورهای این همایش 2 روزه است.
همایش منطقه ای ظرفیت های گردشگری و توسعه فردوس تا فردا (پنجشنبه) در این شهرستان ادامه دارد.
شهرستان فردوس با پنج هزار و 100 کیلومتر مربع مساحت و بیش از 42 هزار نفر جمعیت در شمال غربی خراسان جنوبی و فاصله 195 کیلومتری بیرجند قرار دارد.
9865*3028
انتهای پیام

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۷۰۲۳۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری همایش دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین در قم و تهران

کمال  اکبری،دبیر همایش همایش دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین از ارسال ۱۵۳ مقاله به دبیرخانه این همایش خبر داد و استقبال مراکز علمی از همایش دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین را مثبت ارزیابی کرد.

وی هدف از برگزاری این همایش را تولید ادبیات علمی در بحث رسانه‌های نوین معرفی کرد و با اشاره به تغییرات ساختاری سازمان صدا و سیما در استفاده از فرصت رسانه‌ای فضای مجازی، پژوهش علمی در این زمینه را ضروری دانست.

اولین همایش «دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین» پس از برگزاری ۱۷ پیش نشست در طول ۶ ماه گذشته، با برگزاری ۱۱ نشست علمی، هشتم خرداد در تهران و نهم خرداد به میزبانی قم به کار خود پایان خواهد داد.

 در مراسم اختتامیه مقاله‌های برتر معرفی می‌شوند.

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • فناوری کوانتومی یک ضرورت برای نیروی دریایی است
  • برگزاری جلسه کارگروه مشارکت و میراث فرهنگی در شهرستان اشنویه    
  • تاکید المشاط بر آگاهی و وحدت یمنی‌ها در برابر توطئه دشمنان
  • بانک‌ها پرداخت تسهیلات برای عشایر را تسهیل‌ کنند
  • همایش «دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین» برگزار می‌شود
  • ضرورت برگزاری تورهای گردشگری مذهبی در آذربایجان شرقی
  • موانع آبگیری سد قشلاق صحنه
  • برگزاری همایش دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین در قم و تهران
  • همایش دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین
  • دیدار رئیس سازمان فرهنگ با معاون وزیر خارجه ارمنستان