Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا از آذربایجان‌شرقی، کارگاه هم‌اندیشی همایش «بین‌المللی فقه گردشگری» امروز با حضور جمعی از استادان به‌همت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان و حوزه جامعةالمصطفی(ص) واحد تبریز در سالن اجتماعات دانشگاه آزاد اسلامی تبریز برگزار شد.

حجت‌الاسلام امیر ابراهیم‌زاده، رئیس دفتر نهاد نمایندگی دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان‌شرقی در این کارگاه هم‌اندیشی اظهار کرد: دین مبین اسلام سیاحت و گردشگری را مورد تشویق و ترغیب قرار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آیات قرآنی با موضوع سیر، سیاحت، هجرت و عروج همه حاکی از اهمیت سفر و مسافرت در اسلام است.

وی با بیان اینکه در فرهنگ اسلام سیاحت آفاق در برابر سیر انفس مطرح شده است، اضافه کرد: اسلام نگاه ویژه‌ای به انسان و نیازهای انسانی دارد. هر آنچه که زندگی را لذت‌بخش می‌کند و رنگ و بوی خاص به آن می‌بخشد در آیات قرآنی و روایات معصومین آمده است.

رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان شرقی عنوان کرد: انسان با مطالعه آیات قرآنی سیر و سفر به روشنی می‌تواند از طریق مردم‌شناسی و وضعیتی که در جامعه حاکم است علم‌اندوزی کرده و مبانی اسلامی خود را تقویت و با استفاده از تجربیات اقوام گذشته و از طریق طبیعت‌شناسی مسیر را برای رسیدن به خدا هموار کند.

حجت‌الاسلام ابراهیم‌زاده در ادامه با اشاره به آداب سفر مطرح کرد: خداحافظی کردن از خانواده و بستگان، بدرقه کردن کسی که به سفر می‌رود، شروع کردن سفر با «صدقه»، خواندن دو رکعت نماز، دعا کردن و جان و مال خانواده را به خدا سپردن و بر او توکل کردن، رعایت اخلاق و مراعات حال همسفر، بار بر دوش دیگران نبودن، همکاری و مشورت در امور و تصمیم‌گیری‌ها، مواظبت بر خواندن نماز در اول وقت، نقل نکردن سختی‌ها و ناملایمات مسافرت بعد از سفر، سوغات آوردن برای اهل خانه، خدا را شکر کردن و بر نعمت سلامتی، حمد کردن و ... برخی از آداب مسافرت است.

وی یادآور شد: لازم است جلسات متعددی در دانشگاه در مورد گردشگری و دیدگاه اسلام در این رابطه برگزار شود تا شاهد رونق اصولی و مفید صنعت گردشگری بر مبنای روش‌های متون معتبر دینی باشیم.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۰۹۸۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشور نیازمند «سرمایه انسانی آموزش دیده» است

به گزارش خبرنگار مهر، حمید ضرغام بروجنی ظهر دوشنبه در همایش افق تحول دانشگاه، اجلاسیه گروه کشوری معماری و شهرسازی در دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه آزاد شاهرود با بیان اینکه از آموزش گردشگری در سطح دانشگاه آزاد کشور برخی اهداف را انتظار داریم، تاکید کرد: در این ارتباط اهم مشکلاتی که استادان و پژوهشگران عرصه گردشگری و میراث و هتل داری با آن مواجه هستند مورد رصد و احصا قرار گرفت و در نشست‌هایی به آنها پرداخته شده است.

وی با بیان اینکه در راستای رفع کمبودهای ملموس توسعه رشته گردشگری و میراث اقدامات خوبی در دانشگاه آزاد اسلامی کشور صورت گرفته است، ابراز کرد: دیدگاه‌های نوسازی و عملیاتی مهارتی سازی رشته‌های گردشگری و هتل داری در نشست‌های متعدد با حضور اساتید و صاحب نظران مورد تاکید است.

مدیر گروه کشوری گردشگری و میراث فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: علیرغم تغییرات بنیادین اقتصادی جهانی، کشور ما گزینه‌های محدودی برای حوزه اقتصادی دارد اما بنا به تحقیقات گردشگری به عنوان یک فاکتور فوق‌العاده برای احیای اقتصاد ملی کشورهای دارای منافع گردشگری بسیار کارآمد است.

ضرغام بروجنی با بیان اینکه ایران نیز از این قاعده مستثنی نبوده و مملو از ظرفیت‌های عظیم گردشگری است، گفت: گردشگری فعال می‌تواند بسیاری از چالش‌های اقتصادی و اجتماعی کشور را کاهش دهد.

وی تاکید کرد: یکی از ضرورت‌های بخش گردشگری سرمایه انسانی توانمند و متعهد است و مهمترین ابزار دستیابی به این امکان نیز آموزش عالی است لذا آموزش گردشگری در دانشگاه آزاد اسلامی باید یک اولویت باشد تا بتوانیم با به کارگیری نیروی متخصص ضمن حفظ هویت و ریشه‌های فرهنگی، کشور را در ارتباط با تحولات قرن بیست و یکم آماده ساخت.

مدیر گروه کشوری گردشگری و میراث دانشگاه آزاد بیان کرد: دانشگاه‌ها در طول تاریخ خود ثابت کردند که می‌توانند تحول آفرین باشند همچنین دانشگاه‌ها همواره در خط مقدم ایجاد تعادل بین سنت و مدرن سازی بوده‌اند لذا دانشگاه هم حافظ سنت‌ها و هم کاتالیزور تغییر است

ضرغام بروجنی در خاتمه گفت: انتظار می‌رود که آموزش مؤثر و مقرون به صرفه و عادلانه به نیاز مبرم سرمایه انسانی کشورمان در زمینه گردشگری پاسخ دهد و برای بهبود عدالت و رشد اقتصادی و برابری اجتماعی و نیازهای فرهنگی جامعه و دانشجویان، دانش ایجاد شود.

کد خبر 6098485

دیگر خبرها

  • همایش ملی صنعت فرش ماشینی ایران آغاز شد
  • ارسال ۵۰ مقاله به دبیرخانه همایش «حجاب، عفاف و زیست عفیفانه»
  • ارسال بیش از ۵۰ مقاله به دبیرخانه همایش «حجاب، عفاف و زیست عفیفانه»
  • شهرسازی و رویکردهای جدید علمی
  • اجلاسیه گروه کشوری معماری و شهرسازی در شاهرود
  • کشور نیازمند «سرمایه انسانی آموزش دیده» است
  • سبد گردشگری دانشگاه آزاد شاهرود تدوین شد
  • اجلاسیه معماری و شهرسازی در شاهرود برگزار می‌شود
  • برگزاری چهارمین همایش معاونان و رؤسای شورا‌های حل اختلاف شمالغرب کشور در تبریز
  • مالزی میزبان کنفرانس بین‌المللی «آموزش معاصر در جهان اسلام» است