Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-08@21:16:55 GMT

خاتون خاطره؛ دیدار با مولوی در سفری متفاوت

تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۷۶۴۸۲

خاتون خاطره؛ دیدار با مولوی در سفری متفاوت

نویسنده «خاتون خاطره» کوشیده تا دریافت‌های ذهنی، حسی و ذوقی خود به عنوان مسافری مشتاق به قونیه و دیدار با مولوی را روایت کند. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، غلامرضا خاکی از جمله پژوهشگرانی است که نام او با حوزه مثنوی‌پژوهی و مولوی پیوند خورده است. از خاکی تاکنون آثار متعددی درباره مولوی و همراهان و نزدیکان او منتشر شده؛ از «کیمیا» گرفته تا «مقیم دل» که اخیراً از سوی انتشارات معین روانه کتابفروشی‌ها شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خاکی در بسیاری از آثار خود تلاش دارد تا وجه جدیدی از زندگی و زمانه مولانا و همراهان او مانند شمس را پیش چشم مخاطب خود قرار دهد. او دست مخاطب را می‌گیرد و در دالان‌های تاریخ، زوایایی از زندگی خداوندگار عشق و عرفان را روشن می‌کند که تا پیش از این، کمتر به آن پرداخته شده بود.

از خاکی اخیراً کتابی در همین رابطه منتشر شده است. «خاتون خاطره» عنوان تازه‌ترین اثر اوست که از سوی انتشارات کتاب پارسه تقدیم علاقه‌مندان شده است. «خاتون خاطره» ره‌آورد سه سفر خاکی به قونیه است که در سه پرده روایت می‌شود. او در این اثر برخلاف آثار پیشین خود در قالب یک سفرنامه به روایت آنچه دیده و شنیده می‌پردازد. او خود قالب «خاتون خاطره» را «سفرنامه تعلیمی» می‌داند؛ اثری که ممکن است برای خواهندگان کمال نوعی خودشناسی را به همراه آورد.

سفر همواره یکی از موضوعات مطرح در عرفان و تصوف بوده است. عارفان گاه برای تهذیب نفس به سفرهای طولانی می‌پرداختند. این سفرها به دو شکل انجام می‌شد؛ یا سالک به تن و پای خاکی سیر آفاق می‌کرد و گاه با پای دل، سیر انفس کرده و به قصد دیدار سر منزل معشوق، مسافر راه حق می‌شد. به هر روی، سفر و تأثیر آن بر دل سالک، از جمله موضوعاتی است که بر آن تأکید شده و در بسیاری از آثاری که با مضمون عرفانی نوشته شده‌اند، ردپایی از آن وجود دارد. گاه عارفان خود تجربیاتی که از این لحظات داشته‌اند، در آثار و کلامشان بیان کرده‌اند:

سیر بیرونی است قول و فعل ما                                            
سیر باطن هست بالای سما

موضوع سفر در کتاب خاکی نیز موضوع پررنگی است. او گویاترین بیان حقیقت هستی در نگاه عارفان را سفر می‌داند. از این جهت «خاتون خاطره» با سفرنامه‌های دیگری که ممکن است در این سال‌ها خوانده باشیم، متفاوت باشد. نویسنده نگاه متفاوتی به سفر دارد که نشأت گرفته از مقصدی است که به قصد آن حرکت کرده است.

نویسنده چرایی نگارش این اثر را این‌طور توضیح می‌دهد: «سفر اول که 17 سال پیش انجام شد، به دو سفر دیگر نیز انجامید که هر یک ماجرایی دارند. در این سفرها از خودم، جهان و دیگرانی چیزهایی را دیدم که جملگی مرا بر آن داشتند تا به شیوه‌ای روایتی، تحلیلی و نقادانه آنها را بنگارم و از آنچه تجربه کردم، گزارشی دهم، شاید دیگرانی خود را در آیینه آن بینند و آموزه‌ای بیابند که به کارشان آید...». هدف اصلی این گزارش، مولاناشناسی تاریخی و انفسی است نه فقط گزارشی از آنکه نگارنده در سفر چه دیده و چه خورده است. نگارنده کوشیده تا دریافت‌های ذهنی، حسی و ذوقی مسافری مشتاق را در قالب پرده‌های بازی یک سفر «خردخیز» شورانگیز و رازانگیز بازنمایی کند.

خاکی در نگارش این اثر نگاهی نیز بر شیوه و سبک نیکوس کازانتزاکیس، نویسنده و جهانگرد یونانی داشته است. اگرچه به نظر می‌رسد که گاه سبک جلال آل احمد در سفرنامه‌نویسی نیز پیش چشم او بوده است.

حکایت‌هایی از زندگی مولانا برای انسان امروزاز خراسان تا سمرقند؛ فرهنگی جدید درباره آثار مولانا منتشر شدبرگزاری ششمین همایش بین‌المللی «شمس و مولانا» در مهرماه

انتشارات کتاب پارسه «خاتون خاطره» را در 400 صفحه و در هزار و 100 نسخه روانه کتابفروشی‌ها کرده است.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کتاب و ادبیات مولوی کتابفروشی ها کتاب و ادبیات کتابفروشی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۷۶۴۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

"قبرستان نو" قم به باغ‌موزه مشاهیر تبدیل می‌شود

علیرضا خاکی با اشاره به آخرین وضعیت ساماندهی قبرستان نو گفت: طراحی قبرستان نو از سال ۱۴۰۲ شروع و تملکش توسط سازمان زیباسازی، بهسازی و نوسازی اطراف حرم و سپس شهرداری منطقه هفت صورت گرفت.

مدیرعامل سازمان زیباسازی، بهسازی و نوسازی اطراف حرم حضرت معصومه (س)با اشاره به وجود ۱۳۲ مغازه در این محدوده افزود: تعیین تکلیف اغلب این واحد‌ها صورت گرفته و حدود ۱۰۰ مغازه تخریب شده است.

 خاکی با بیان اینکه قبرستان نو قرار است به باغ‌موزه مشاهیر قم تبدیل شود عنوان کرد: این آرامستان ظرفیت بسیار خوبی برای مراجعه زائران و گردشگران دارد و اگر هرکدام از این مشاهیر و بزرگان به‌تن‌هایی در هر شهری بودند محوریت توسعه گردشگری آن شهر محسوب می‌شدند.

 مدیرعامل سازمان زیباسازی، بهسازی و نوسازی اطراف حرم حضرت معصومه (س) خاطرنشان کرد: در گام نخست این محوطه ساماندهی مقدماتی خواهد شد.

خاکی تصریح کرد: از جمله این افراد معجزه هزاره سوم کربلایی کاظم، میرزا حسن رشدیه بنیان‌گذار مدارس جدید، رسول ترک و بسیاری از علما و مراجع هستند. 

مدیرعامل سازمان زیباسازی، بهسازی و نوسازی اطراف حرم حضرت معصومه (س) با تأکید بر اینکه فضای اطراف حرم مطهر نیازمند فضای شهری و فضا‌های مطلوب زائران است، گفت: در طول ۵۰ سال گذشته بعد از باغ ملی هیچ فضای شهری در کنار حرم ایجاد نشده است، هرچند آرام‌سازی خیابان ارم کمی این مشکل را برطرف می‌کند، اما لازم است که فضای پنج هکتاری قبرستان نو بهسازی شده و برای تردد عموم مناسب شود. 

خاکی ادامه داد: هدف از این بازآفرینی معرفی مشاهیر و بزرگان این منطقه است که با حفظ شأن تمامی قبور و جایگاه افراد صورت خواهد گرفت. 

مدیرعامل سازمان زیباسازی، بهسازی و نوسازی اطراف حرم حضرت معصومه (س)  افزود: مسائل و آسیب‌های زیادی در این مکان ایجاد شده است؛ در بسیاری از بقعه‌ها سقف‌ها ریزش کرده، برخی قبور نشست داشته، برخی قبور مورد هَتک حرمت قرار گرفته و خالی شده‌اند.

 خاکی با تأکید مجدد بر اینکه به‌هیچ‌عنوان بحث تخریب مطرح نیست و بحث بهسازی صورت می‌گیرد، افزود: نگاه این است که سنگ‌قبر‌ها حفظ شود و هم‌سطح سازی صورت گیرد.

 مدیرعامل سازمان زیباسازی، بهسازی و نوسازی اطراف حرم حضرت معصومه (س) با اشاره به وقوع برخی آسیب‌های اجتماعی در این محدوده، بیان کرد: فضا‌های محصور به این دلیل که امکان نظارت اجتماعی در آنها وجود ندارد، همواره از سوی گروه‌های پرخطر در معرض آسیب هستند.

خاکی با بیان اینکه هدف از این اقدامات ساخت آب‌نما و اتفاقاتی ازاین‌دست به معنای بوستان سازی نیست، ادامه داد: درواقع مناسب‌سازی به معنی ساخت نیمکت، آبخوری، وضوخانه و راه دسترسی به حرم مطهر است تا رفت‌وآمد مردم تسهیل شود.

 مدیرعامل سازمان زیباسازی، بهسازی و نوسازی اطراف حرم حضرت معصومه (س) گفت: قرار است با تملک چند ملک اتصال محله قم نو و آبشار اتفاق افتاده و بهسازی این محلات آغاز شود.

 خاکی تصریح کرد: محله آبشار محل اقامت بسیاری از زائرین است و با تملک این پلاک‌ها این محلات دسترسی بهتری به حرم پیدا می‌کنند و مستقیم به خیابان متصل می‌شوند.

مدیرعامل سازمان زیباسازی، بهسازی و نوسازی اطراف حرم حضرت معصومه (س)  بیان کرد: با این اقدامات هم زائران و هم کسانی که ساکن منطقه هستند، شاهد افزایش کیفیت محیطی خواهند بود.

 

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • فیلمی متفاوت از دیدار اعضای تیم ملی فوتسال ایران با رهبر انقلاب
  • فیلم| تصاویری متفاوت از دیدار اعضای تیم ملی فوتسال ایران با رهبر انقلاب
  • فیلم/پنجره‌ای متفاوت به دیدار اعضای تیم ملی فوتسال ایران با رهبر انقلاب
  • ببینید | قابی متفاوت از دیدار اعضای تیم ملی فوتسال با رهبر انقلاب
  • سفری خاطره انگیز با تور تایلند آرزوی سفر
  • دغدغه اصلی‌ام وضعیت اقتصاد و معیشت مردم است
  • راهنمای دیدنی‌های تایلند: نقاطی که در سفر به این کشور حتماً ببینید
  • "قبرستان نو" قم به باغ‌موزه مشاهیر تبدیل می‌شود
  • روز سخت پرسپولیس و شرایط متفاوت استقلال
  • روز سخت پرسپولیس و شرایط متفاوت استقلال/ سپاهان در اندیشه جهش!